fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

!Kada prodajete stan, želite to uraditi što brže i po što višoj cijeni. Objektivna cijena nekretnine, prvenstveno zavisi od tržišta, lokacije i stanja u kom se stan nalazi, ali postoje stvari koje sami možete uraditi kako bi popravili opšti utisak i tako brže našli kupca koji će platiti cijenu koju očekujete.

Zapamtite, ništa nije toliko bitno kao prvi utisak! U nastavku ćemo vam dati nekoliko  jednostavnih savjeta kako možete vaš stan učiniti atraktivnijim za kupce i uz minimalna ulaganja podići vrijednost vaše nekretnine.

Stan počinje na ulaznim vratima. Pobrinite se da su u dobrom stanju, ofarbajte ih ako je potrebno, podmažite šarke i bravu, zamijenite prag, stavite novi privjesak na ključ….

Dočekajte kupca sa osmijehom. Budite vedri. Pobrinite se da je stan osvijetljen, prozori oprani, roletne podignute, upalite rasvjetu ukoliko je potrebno. Pobrinite se da nemate neispravne sijalice u lusteru. Učinite sve što je potrebno da vaš dom bude svijetao i veseo…

Kuhinja se smatra srcem doma. Kupci žele da se uvjere da je čista i funkcionalna. Pobrinite se da slavina ne curi, da vrata na kuhinjskim elementima nisu nakrivljena, da su sve ručkice na svom mjestu.

Pored kuhinje, kupatilo bitno utiče na cijenu nekretnine. Ona se često mogu urediti bez mnogo novca. Jednostavne stvari poput nove daske za WC šolju, dodataka za sapun ili toalet papir mogu napraviti veliku razliku u izgledu kupatila. Čak iako potencijalni kupac planira kompletno renoviranje, lijepo uređen prostor će mu pomoći da lakše donese odluku.

Obrušen i prelakiran parket nije veliko ulaganje, ali učiniće da stan izgleda novije, a samim tim i vrednije. Izgled poda je najisplativija investicija pri prodaji nekretnine.

Stvar koja je prodavcima najteža za učinite je uklanjanje ličnih stvari, porodičnih fotografija, neobičnih umjetnina i predmeta jarkih boja. Vaš cilj prilikom prodaje stana je učiniti prostor što primamljivijim za kupaca kako bi on mogao da vizualizuje svoj porodični dom. Pored toga, uklanjanje viška stvari i dijelova nameštaja stvaraju utisak većeg prostora.

Ne dozvolite da se na zidovima oslikava čistava istorija vašeg stanovanja. Ukoliko je potrebno krečenje zidova, predlažemo da se opredjelite za neutralne boje. Da ponovimo: svijetlo, čisto i veselo.

Svi papiri na broju. Kada ste završili sa uređenjem, pobrinite se da je neophodna dokumentacija na jednom mjestu. Uredna dokumentacija nosi najveći dio cijene, zato pripremite sve na vrijeme.

Većina potencijalnih kupaca donosi odluku da pogleda nekretninu upravo na osnovu fotografija. Potrebno je da napravitene što bolje fotografije i po mogućnosti video prezentaciju nekretnine. Naš media tim će vam pomoći da profesionalnim fotografijama i video prezentacijom privučete kupce. Na ovom linku možete ostaviti podatke o svojoj nekretnini i mi ćemo vam se uskoro javiti i pomoći vam da ubrzate prodaju vašeg stana.

OBRATITE SE PROFESIONALCIMA

Leave a comment